Gresshoppetortillas

Ja, det er ikke så ille som du tror.

Her er hvordan du lager gresshoppetorillas!

Fredagstaco, lørdagstaco, mandagstaco, onsdagstaco – taco taco taco! Men insektstaco? Gresshoppetaco? Larvetaco?

Det er kanskje ikke helt stuereint med insektstaco enda?

Ingredienser:

  • 100-300 gram gresshopper
  • Fint maismel
  • Vann
  • Salt

Frys gresshoppene iallefall i noen timer, så de er helt bedøvede. Ha dem på stekebrett med bakepapir i forvarmet ovn på 220 grader. Etter en liten stund kommer gresshoppene til å våkne kort, så dør de. Det kan tenkes du vil bruke over/undervarme hvis ovnen din er veldig kraftig – for med varmluft kan de begynne å suse rundt inni der, og det kan bli litt vel bibelsk. Du lukter når det er ferdig, det lukter deilig nøtteaktig, nesten som svor på en måte – men ca 10-15 minutter bør du regne med.

Lag mel av gresshoppene i en morter. Mål opp hvor mange desiliter gresshoppemel du får og suppler med maismel til du har totalt ca 4,5 dl. Ha i en halv teskje salt og rør. Bland i litt over 2,5 desiliter kaldt vann litt etter litt til deigen har samlet seg. Hvis den blir skrekkelig klissete kan du justere med litt maismel, deigen skal være fast, men absolutt ikke tørr.

Lag små baller av deigen, press i en tortillapresse (eller legg ballen mellom to lag bakepapir og bruk en kjevle, husk å vær fast, men forsiktig!) og stek i en tørr panne på høy varme.

Oppbevar i et bittelitt fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager tacoen.

Les om larvetaco her!

Utviklet og driftet av Contentish AS